8mei

Charmerende huwelijksuitnodigingen

by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Charmerende huwelijksuitnodigingen
Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Het nieuwe weddingseizoen is al van start gegaan en ook jullie grote dag nadert met rasse schreden. Minstens bij de belangrijkste gasten staat dé datum al met stip in hun agenda. Dan wordt het nu helemaal officieel, met huwelijksuitnodigingen die gegarandeerd charmeren. Deze 5 tips laten jullie gasten het zeker uitschreeuwen van enthousiasme:

Ja, ik wil … erbij zijn!

1. Schrijf jullie huwelijksuitnodiging als een krantenartikel
Een originele huwelijksuitnodiging? Natuurlijk!
Zorg in de eerste plaats dat jullie gasten de nodige info meekrijgen. Kruip in de huid van een journalist en beantwoord deze cruciale vragen in je tekst:

 • Wie? Vermeld hier eventueel ook de namen van jullie (stief)ouders.
 • Waarom? Jullie trouwen!
 • Wat? Nodig je iemand uit voor de ceremonie en het eten, of alleen voor het avondfeest?
 • Waar? Vier je het feest op een andere locatie dan de ceremonie? Voeg dan het adres van beide plaatsen toe, bijvoorbeeld met een plannetje erbij.
 • Wanneer? Maken jullie gasten een tijdsprong tussen de onderdelen van jullie grote dag? Noteer dan de verschillende beginuren. Geef ook een deadline voor de bevestiging van hun komst.

2. Leg jullie persoonlijkheid in je huwelijksuitnodigingen
Dat jullie een uniek koppel vormen is zeker! En dat mag best blijken uit jullie huwelijksuitnodigingen.
Een nostalgische postkaart, een romantisch filmticket, of een message in a bottle ? Zolang het maar bij jullie past!

Tip: duik ideeën op via Pinterest en maak jullie eigen moodboard.

3. Verleid jullie gasten met klassevol drukwerk
Een prachtige tekst en elegante vormgeving op een onaantrekkelijk lapje papier? Neen, dat werkt lang niet meer. Zorg dat jullie gasten de WAW-factor in handen krijgen die past bij jullie persoonlijkheid en design. Bij veel drukkerijen zijn gratis staaltjes op te vragen. Dan zien en voelen jullie je huwelijksuitnodigingen al eens op voorhand.
En hey, dachten jullie al aan speciale technieken als een druk met koper-, goud- of zilverfolie of letterpress voor extra reliëf ? Of jullie eigen stempel?

4. Van huwelijksuitnodigingen tot menukaart: creëer je eigen brand
Een stijl gevonden die jullie ligt? Trek de lijn dan zoveel mogelijk door en creëer je eigen stationary.
Gebruik hetzelfde thema, kleurenpalet en/of lettertype voor je menu’s, decoratie items, bedankkaartjes, enzovoort.

5. Voeg een verrassende RSVP toe
Met een RSVP of Répondez s’il vous plaît  pols je of je gasten naar je feest komen. Dat kan formeel, bijvoorbeeld: “Bevestig je komst vóór 20 april met een mail naar ikbenerbij@grotedag.be”. Maar veel leuker is om ook hier je genodigden te verrassen. Voeg een ‘bestelbon voor een onvergetelijke dag’ toe als RSVP-kaartje.
Of creëer een persoonlijke en beveiligde RSVP-pagina via Miramosa.

Graag nog meer creatieve ideeën voor jullie grote dag? Zoeken jullie iemand die meedenkt, plant en organiseert?
Kom eens vrijblijvend op de koffie  bij Miramosa. Maak hier je afspraak en we bespreken jullie Memorable Moment!

 

 

Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
19februari

Verliefd & Verloofd !

Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Heeft je partner je tijdens de feestdagen of onlangs met valentijn ten huwelijk gevraagd? En je riep luidkeels

jaaaahaaa!

Dan wensen we je proficiat met jullie verloving! Je bent waarschijnlijk al aan het wegdromen van het mooie trouwfeest.
En dan vraag je je plots af: ‘Hoe begin ik nu aan die organisatie?’ – We geven je graag 8 handige tips!

 1. Loop heel even op wolkjes
  Je bent verloofd met die fantastische partner van jou, proficiat! Klaar voor het planningswerk? Hou je agenda en smartphone in de aanslag, maar vooral: geniet voldoende van dit mooie moment! Droom van die prachtige jurk en de adembenemende locatie. Ticket naar de wolken, iemand?
 2. Breng je omgeving op de hoogte
  Dit is dé kans om je trouwplannen van de daken te schreeuwen. Grote familie of vriendenkring? Vertel hen het grote nieuws tijdens een familiefeest of etentje. Kwestie van niet bij iedereen apart langs te moeten gaan. En je vermijdt zo waarschijnlijk een ongemakkelijk face-to-face gesprek met die vreemde nonkel.
 3. Prik tijdig een datum
  Als het van jou afhing, zou je waarschijnlijk morgen al trouwen. We geven je groot gelijk! Toch reken je best acht maanden voorbereidingswerk.
 4. Bepaal hoe jullie droomdag eruitziet
  Tijd om de grote dag vorm te geven! Maak een retroplanning op en overloop samen de belangrijkste elementen. Wie wordt de traiteur van dienst? Hebben jullie bepaalde dingen gemeen die jullie willen uitstralen tijdens het feest? Liever een persoonlijke ceremonie? En echte durvers gaan natuurlijk voor een thematisch trouwfeest! Psst: vergeet de fotograaf niet!
 5. Leg het budget vast
  De dagplanning is al een goede basis voor jullie totaalbudget. Probeer vooral een balans te vinden tussen datgene wat jullie willen en wat er mogelijk is. Maak een checklist op en verdeel het budget over de verschillende categorieën. Extra tip: zorg voor een buffer, handig wanneer onverwachte zaken voorvallen!
 6. Stel de gastenlijst samen
  Wordt het een traditionele party met meer dan 100 genodigden? Of kiezen jullie voor een intieme viering? Noteer hoe dan ook samen de gasten die je erbij wilt, en maak duidelijke afspraken.
  Laat je kinderen meegenieten? Nodig je collega’s uit? Houd daarbij vooral het vastgelegde budget in het achterhoofd. En ja, die gekke nonkel zal je er misschien wel moeten bijnemen …
 7. Denk ruimschoots op voorhand aan de uitnodigingen
  Die wilde trouwplannen zouden je haast één belangrijk ding doen vergeten: de uitnodigingen! Smaken verschillen, dus de kans bestaat dat jij en je toekomstige wederhelft het op een akkoordje moeten gooien. Maar hey, daarom passen jullie net zo goed bij elkaar, nietwaar?
 8. Organisatieperikelen? Ga dan voor een professionele weddingplanner
  Trouwen is een van de mooiste momenten in je leven, dus wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Toch is de organisatie van die mooie dag niet bepaald een eitje. Geen nood: ik neem graag alle kopzorgen van je over. Op basis van je wensen organiseert Miramosa jouw droomdag van A tot Z! Neem contact op en we zien elkaar binnenkort voor een toffe babbel.
Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
5februari

Ga door de knieën met Valentijn!

Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Helemaal verliefd op Valentijn? En – uiteraard –  op je partner?
Ik geef je groot gelijk!  En euh … als je er al een tijdje over nadenkt om hem of haar de grote vraag te stellen, is Valentijn hét moment bij uitstek! Hieronder trakteer ik je graag op 5 tips voor een origineel huwelijksaanzoek

psst … enkel voor romantische zielen

 1. Herbeleef jullie eerste date
  Ooit was er een koppel dat hun eerste date in een Starbucks had. Wat deed manlief? Hij bouwde een Starbucks na in het bos en stelde daar de grote vraag (zou hij ook koffie hebben geserveerd?)! Wie originaliteit en creativiteit apprecieert maar het liever subtieler aanpakt, kan kiezen voor een leuke dosis nostalgie. Ga terug naar de plek van jullie eerste date en doe misschien zelfs diezelfde outfit aan!
 2. Laat je liefste letterlijk op wolkjes lopen
  Van je huwelijksaanzoek letterlijk een echte hoogvlieger maken: waarom niet? Ga eenvoudigweg door de knieën tijdens een romantische ballonvaart! Een ding is zeker: je partner zal zweven van geluk!
 3. Verwerk een ‘typisch-jullie-element’ in je aanzoek
  Een origineel huwelijksaanzoek hoeft niet duur te zijn. Maar indien je écht creatief uit de hoek wilt komen, zorg je best voor persoonlijke elementen die jullie typeren. Zoenden jullie voor het eerst in een pretpark? Doe eens knettergek en vraag je partner ten huwelijk in een rollercoaster of laat de zeehonden de ring te voorschijn toveren tijdens je aanzoek langs de kade. Delen jullie een passie voor pasta? Verberg de ring in een heerlijk bord van jullie favoriete spaghetti (op eigen risico!)
 4. Zorg voor een stralend moment
  Lichtjes stralen warmte, sfeer en genegenheid uit. En dat zijn meteen ook dé ingrediënten voor een romantisch aanzoek. Dus waarom niet de grote vraag stellen, geschreven in de vorm van brandende kaarsjes of in een volledig decor van een verlichte secret garden? Je kunt ook de vraag stellen onder het prachtige noorderlicht zoals een man onlangs nog deed, al vereist dat wel enige organisatie en planning!
 5. Zeg het al zingend
  Nodig: een zangstem en een flink pak lef.  Bereid een flashmob voor en verras je partner op het einde met je aanzoek. Om nooit meer te vergeten!

Wil je niet alleen een buitengewoon huwelijksaanzoek organiseren, maar ook een origineel trouwfeest? Schakel de hulp in van Miramosa voor creatieve ideeën: braaf indien het moet, maar stout als het mag!

 

 

Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
6januari

Wedding Trends 2017

by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Wedding Trends 2017
Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Het nieuwe jaar is er en je staat vast te popelen om jullie trouwplannen in 2017 uit te werken?
Laat je inspireren door onze 7 trendtips voor een unieke memorabele dag. We lichten een tipje van de sluier!

Happy New Year – Let it sparkle!

 1. Metallics … maar anders
  De metaalkleuren koper, zilver en goud die vorig jaar helemaal in waren, ondergaan in 2017 een metamorfose naar de ruwere industriële look. Door geborsteld staal, verweerd roest, oude baksteen en ancien kleiklinkers in harmonie samen te brengen, krijg je een stoere, rustieke sfeer.
 1. Greenery
  Mis je die warmte in de ruwe, rustieke metallics? Het kille imago van de industriële look, wordt teniet gedaan door de ruimte te vullen met (hangende) elementen van hout en groen. Deze speelse natuurelementen verzachten de industriële look en vinden hun pure, krachtige eenvoud terug. Combineren met het Pantone kleur van het jaar Greenery en je bent helemaal mee met de nieuwste natuurtrend. Op en top nature cool!
 1. Mix & Match
  Je trouwdag vol magie, liefde en geluk, daar hoort een sfeer bij. Welke beleving wil je laten voelen? Welke indrukken wil je nalaten? Laat je gasten genieten van een totaalbeleving. Kies een thema dat bij jullie past, met een knipoog naar jullie liefdesverhaal. Een thema vol verwondering, dromen en romantiek. Van kledij, uitnodigingen, catering tot animatie, de bruidstaart en bedankjes, steeds met gevoel voor esthetiek en finesse. Soms zit het in de kleinste details.

  Bruidsmeisjes kunnen gerust gekleed gaan in mismatched kleedjes  binnen jullie thema of kleurenpalet, mix & match! Mama’s hoeven zich helemaal niet krampachtig onder hun hoed te verschuilen, zolang ze maar die gelukkige glimlach dragen. Durf te spelen met verschillende stijlen, kleurcontrasten en wisselende kleurpalletten, het kan allemaal! Durf jullie eigenheid te tonen.

 1. Personal
  Denk even over wat jullie beiden typeert, wat van jullie samen zo bijzonder maakt. Neem dat vast en geef er een persoonlijke twist aan. Krimp gerust die gastenlijst en kies voor casual intiem, van begin tot einde met dat eigen tintje. Durf protocollen in vraag te stellen en laat tradities voor wat ze zijn als je je er niet lekker bij voelt. Pas all-in formules gerust aan. Creëer jullie eigen mooie persoonlijke ceremonie, het is tenslotte jullie dag!
 1. Music please!
  Live muziek maakt van elk feest een bijzondere belevenis. Een live band of een mobiele act, laat hen inspelen op het publiek en laat de beleving aanzwellen tot een onvergetelijke apotheose. Muziek versterkt de sfeer van je thema en zorgt ervoor dat geen van jullie gasten dit feest ooit vergeet! Prikkel zo alle zintuigen.
 1. Ultra trending dessert
  Ook het dessertmoment wordt persoonlijker en volgt de zoektocht naar een originele invalshoek. Geef je desserttafel die unieke toets: speel met kleur en gepersonaliseerde decoraties. En waarom niet … tover ultra trending gezonde en bio nagerechtjes op je desserttafel. Wedden dat je hiermee scoort?
 1. First look
  Een eerste indruk, die maak je maar één keer en op je trouwdag een enige keer. Neem een moment tussen jou en je partner om te koesteren en in rust van elkaar te kunnen genieten, zonder gasten! Verdrink opnieuw in elkaars ogen, nestel in elkaars armen en geniet! Kies voor een intieme sfeer waar jullie je beiden in thuis voelen. Die eerste blikken tussen jullie twee in vol ornaat, deze vergeten jullie nooit! Neem gerust je tijd, jullie gasten krijgen later nog alle aandacht.

Je weet het nu wel zeker, je trouwdag wordt jullie dag! Alleen, je voelt het nu al, een standaard invulling zal je veel minder stress bezorgen.

Kies voor Memorable Moments by Miramosa.
Zonder zorgen, professioneel begeleid en helemaal zoals jullie het willen, wordt een memorabele dag gepland.

Ontdek onze Wedding Planning op maat.

Deel:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn